KOULUTERVEYDENHUOLTO

KOULUTERVEYDENHUOLLON TEHTĂ„VĂ„KUVAUS

KOULUTERVEYDENHUOLTO

Kouluterveydenhuolto on osa oppilashuoltotyötä. Terveystarkastukset ovat kouluterveydenhuollon keskeinen työmuoto, jonka tarkoituksena on tukea oppilaiden tervettä kasvua ja kehitystä, arvioida oppilaan terveys ja hyvinvointi, löytää riskit ja poikkeamat ja ohjata oppilas tarvittaessa hoitoon.

 

Sairastuminen kouluaikana

Sairaanhoito ei pääsääntöisesti kuulu kouluterveydenhuoltoon, poikkeuksena koulutapaturmat. Sairaudet ja vapaa-ajan tapaturmat hoidetaan terveysasemalla. Kouluaikana sairastuneiden oppilaiden kotiin lähettämisestä vastaa opettaja, joka sopii huoltajan kanssa miten toimitaan.  

 

Tapaturmat ja kouluvakuutus

Oppilaat on vakuutettu kouluaikana ja koulumatkoilla tapaturmien varalta. Kouluvakuutus korvaa vain terveyskeskuksen kautta aloitetun hoidon. Tapaturman sattuessa otetaan yhteyttä huoltajaan ja oppilas ohjataan tarvittaessa jatkohoitoon. Mikäli tapaturma tulee ilmi vasta kotona, on huoltajan ilmoitettava siitä koululle.

 

Terveystarkastukset 

Oppilaille pyritään tekemään vuosittain terveystarkastus. Tarkastusten alkamisesta ja sisällöstä tiedotetaan niiden ollessa ajankohtaisia.  Lisätietoja

https://www.thl.fi/fi/web/lapset-nuoret-ja-perheet/peruspalvelut/opiskeluhuolto/kouluterveydenhuolto

 

Rokotukset

Kouluterveydenhuollossa rokotukset annetaan kansallisen rokotusohjelman mukaisesti.

 

Terveydenhoitaja

Katariina Westerlund

puh. 040 765 22 88 klo. 12-13